Terugblik congresmiddag SURF Onderwijsdagen 7 november

07 NOV 2017

Na een spetterende openingsact door studenten van Codarts, zette Erwin Bleumink, lid bestuur SURF, alle aanwezigen in beweging met een heuse gezamenlijke spinner-sessie. Want: samen ga je sneller. 2 inspirerende keynotes, ruim 50 sessies en talloze innovatieve activiteiten op het Netwerkplein: een terugblik op deze eerste geslaagde congresmiddag.

Zet onderwijs in beweging

Erwin Bleumink startte zijn presentatie met het filmpje Zet Onderwijs in beweging. Hij benadrukte dat we als onderwijsveld serieus aan de slag moeten met innovatie. Om instellingen daarbij te ondersteunen heeft SURF 6 kennisdossiers ontwikkeld, gemaakt met en voor instellingen in Nederland. Zet onderwijs in beweging!

 

 

Keynotes over learning analytics en hoe je uit je comfort zone kunt (moet) komen

Timothy McKay, University of Michigan, hield een zeer inspirerende keynote over learning analytics. Vragen die hij aan de orde stelde waren ‘Hoe vergroot je het effect van het leren afhankelijk van de manier van onderwijzen?’ En: ‘Hoe personaliseer je op grote schaal?’.

Video Dr. Timothey McKay: Keynote: Learning Analytics: Harnessing Data Science to Transform Education

Oscar Kneppers, oprichter van onder andere internettijdschriften Bright en Emerce, wist velen te boeien met zijn verhaal over hoe zijn huidige bedrijf, Rockstart, start-ups op verschillende manieren helpt te groeien. Zijn boodschap: step forward, start and go on. En daarmee is de link gelegd met de uitdaging waar het onderwijs voor staat.

Video Oscar Kneppers (Rockstart): Keynote: Get out of your comfort zone

Overige video's

Parallelsessies

De ruim 50 sessies die in 2 parallessessierondes plaatvonden waren verdeeld over 7 thema’s: online en blended onderwijs, digitaal toetsen, learning analytics, digitale leeromgeving, open onderwijsmaterialen, onderwijslogistiek en nieuwe technologieën. De presentaties van deze sessies vind je op Slideshare.  

Blogs van Edubloggers

Vlog van Rik Vangangelt (werkzaam bij Educate-it, Universiteit Utrecht)
Hoe groot is de rol van studentbetrokkenheid tijdens de SURF Onderwijsdagen?

Meer informatie

Laatste wijziging op 16 nov 2017