Onderwijshackers gezocht voor de SURF Onderwijsawards

Uitreiking tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018

24 MEI 2018

SURF zoekt voor het derde jaar op rij mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie met ICT: de onderwijshackers. De winnende onderwijshackers ontvangen op 6 november een SURF Onderwijsaward tijdens de SURF Onderwijsdagen 2018. De deadline voor inschrijving is uiterlijk 31 augustus 2018.

Waarom de SURF Onderwijsawards?

Nu we in de maatschappij steeds afhankelijker worden van informatietechnologie en alle soft- en hardware die daarbij komt kijken, is het van groot belang dat onderwijsinstellingen deze ontwikkelingen op de voet (blijven) volgen. Niet alleen om zelf bij te blijven, maar vooral om de studenten van nu het best mogelijke onderwijs te bieden. Dit is echter alleen mogelijk wanneer betrokken individuen uit het onderwijs zich hiervoor inzetten.

Op zoek naar onderwijshackers

Onderwijshackers zijn mensen die met behulp van ICT verandering en innovatie in het onderwijs mogelijk maken en het naar een hoger plan tillen. Op deze manier vormt zich een schat aan voorbeelden van personen en initiatieven die op creatieve en innovatieve wijze ICT en middelbaar/hoger onderwijs aan elkaar verbinden. Tot en met 31 augustus 2018 kan je je nomineren als onderwijshacker.

Nieuwe opzet: jouw stem telt!

Aan het begin van het nieuwe collegejaar kan iedereen met een instellingsaccount per categorie een stem uitbrengen op hun favoriet. Een vakjury, bestaande uit Paul Rullmann (voorzitter van SURF), Christien Bok (SURF) en drie winnaars van 2017: Pieter Cornelissen, Jacco Jasperse en Felienne Hermans, bepalen de uiteindelijke winnaars. Per categorie kiezen zij de winnaar uit de shortlist van drie kandidaten met de meeste stemmen. Op dinsdag 6 november vindt tijdens een feestelijk diner op de SURF Onderwijsdagen de uitreiking van de SURF Onderwijsawards 2018 plaats.

Categorieën

De SURF Onderwijsawards worden uitgereikt aan onderwijshackers in de volgende 5 categorieën:

  • Bestuurders: CvB-leden die ruimte bieden voor onderwijsinnovatie en het gebruik van ICT daarbij actief aanmoedigen
  • Onderwijsadviseurs: adviseurs die vanuit onderwijskundig perspectief de brug slaan tussen onderwijs en ICT
  • ICT-professionals: professionals die vanuit de ICT-afdeling verbinding leggen met onderwijsinnovatie
  • Docenten: pioniers die onderwijsinnovatie met ICT toepassen in de praktijk
  • Studenten: jonge talenten die zich actief inzetten voor onderwijsinnovatie en met ICT een actieve bijdrage leveren aan hun eigen onderwijs

Groot belang

SURF reikt de Onderwijsawards jaarlijks uit vanuit de wens onderwijshackers een podium te geven en daarmee hun impact en bereik te vergroten, alsook anderen te inspireren. “De beloften van de manier waarop ICT kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs zijn groot. Maar de inspanningen om die beloften te kunnen inlossen zijn niet gering. Dat is alleen mogelijk wanneer betrokken individuen zich hiervoor inzetten. Of het nu gaat om studenten of bestuurders, wij geloven dat mensen het verschil daarin maken,“ aldus Erwin Bleumink, lid bestuur SURF. 

Meer informatie

Laatste wijziging op 19 jun 2018