Keynotes

Welke keynotesprekers maken op de SURF Onderwijsdagen 2018 hun opwachting?

Lauren Herckis - Onderwijstechnologie, campuscultuur en obstakels voor innovatie

Lauren Herckis

Lauren Herckis doet onderzoek naar de uitdagingen van het doorvoeren van onderwijsveranderingen in het hoger onderwijs. In deze keynote gaat ze in op de bedreigingen en de kansen voor succesvolle implementatie van onderwijsmiddelen en -activiteiten op de campus. Ze laat zien welke implicaties die kansen en bedreigingen hebben op de onderwijspraktijk, voor studenten en voor het beleid.

Lauren Herckis is als antropoloog verbonden aan de Carnegie Mellon University (Pittsburgh, VS). Ze is gespecialiseerd in organisatorische kansen en bedreigingen voor het gebruik van innovatieve tools en toepassingen in het hoger onderwijs.

Deze keynote is in het Engels.

Peter Joosten - Biohacking & de toekomst van het onderwijs

Peter Joosten

Big data, learning analytics, kunstmatige intelligentie, blockchain, biohacking: de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Welke impact hebben die ontwikkelingen op het onderwijs zoals we dat nu kennen? Moet je daar als onderwijsinstelling nu al iets mee? Hoe kun je ze nu al gebruiken? Wat zijn de risico’s en de gevaren van deze ontwikkelingen? Hoe verandert technologie het vak van leraar? Veranderen de scholieren en studenten ook? Peter Joosten schijnt zijn licht op deze en meer vragen.

Peter Joosten is biohacker, menselijk proefkonijn en DIY-futurist. Op zijn blog Project Leven verkent hij wat optimaal leven is én onderzoekt hij de impact van technologische trends: op de mens, het onderwijs en de maatschappij.

Laatste wijziging op 14 jun 2018