Nieuws

 

 • Terugblik SURF Onderwijsdagen dag 2

  Nieuws - De dag begon met de lancering van de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie en de uitreiking van de SURF Onderwijsawards 2017. In 3 parallelrondes zijn kennis en ervaringen uitgewisseld op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. Robbie K. Melton sloot de dag af met een intrigerende keynote over Internet of Everything.

 • Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF zetten eerste stappen om onderwijsinnovatie te versnellen

  Nieuws - De Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF overhandigen op 8 november tijdens De SURF Onderwijsdagen de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie 2017 aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 • Pieter Cornelissen, Jacco Jasperse, Hester Jelgerhuis (postuum) en Felienne Hermans winnen SURF Onderwijsawards 2017

  Nieuws - Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de SURF Onderwijsawards uitgereikt aan mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. De winnaars van 2017 zijn Pieter Cornelissen (Hogeschool Utrecht), Jacco Jasperse (HZ), Hester Jelgerhuis - postuum (SURF en Een Leven Lang Leren Academie) en Felienne Hermans (TU Delft).

 • Terugblik congresmiddag SURF Onderwijsdagen 7 november

  Nieuws - Na een spetterende openingsact door studenten van Codarts, zette Erwin Bleumink, lid bestuur SURF, alle aanwezigen in beweging met een heuse gezamenlijke spinner-sessie. Want: samen ga je sneller. 2 inspirerende keynotes, ruim 50 sessies en talloze innovatieve activiteiten op het Netwerkplein: een terugblik op deze eerste geslaagde congresmiddag.

 • Terugblik preconferentie Open leermaterialen 7 november

  Nieuws - Ruim 250 deelnemers bezochten de preconferentie Open leermaterialen - de kracht van delen op 7 november. Het stappenplan Beleid voor open leermaterialen is gelanceerd, kwartiermaker Rob Fastenau heeft een videoboodschap en diverse instellingen kwamen aan het woord. Kortom een geslaagde ochend.

 • Lancering stappenplan Beleid voor open leermaterialen tijdens #OWD17

  Nieuws - Tijdens de preconferentie van de SURF Onderwijsdagen 2017 is het online stappenplan Beleid voor open leermaterialen gelanceerd. Het stappenplan helpt bij het maken van beleid voor delen en hergebruik van open leermaterialen binnen een instelling. Ga samen met SURF aan de slag met het stappenplan en maak je eigen beleidsplan.

 • 5 redenen waarom je de SURF Onderwijsdagen 2017 niet mag missen

  Nieuws - Kom op 7 en 8 november naar de SURF Onderwijsdagen 2017 in het WTC in Rotterdam. Beide dagen zijn voor het hoger onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Het programma biedt uiteenlopende sessies over trends en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en ICT, die je inspireren om onderwijs meer op maat aan te bieden. Schrijf je nu in!

 • Maak kennis met de partners van de SURF Onderwijsdagen 2017

  Nieuws - De SURF Onderwijsdagen worden mede mogelijk gemaakt door verschillende partners en start-ups. Deze uiteenlopende groep bedrijven heeft één ding gemeen: ook zij willen bijdragen aan onderwijsinnovatie. Op 7 en 8 november presenteren ze zich op het Netwerkplein. Mooie kans om meer te weten te komen over een bepaald product!

 • Kom in beweging en schrijf je in!

  Nieuws - Het programma van de SURF Onderwijsdagen 2017 is bekend! Kom op 7 en 8 november naar het World Trade Center in Rotterdam en doe tijdens de uiteenlopende sessies inspiratie op over hoe je onderwijs op maat kunt realiseren met behulp van ICT. Schrijf je tot en met 23 oktober met korting in!

 • Programmacontouren SURF Onderwijsdagen 2017 bekend

  Nieuws - Kom op 7 en 8 november naar de SURF Onderwijsdagen voor mbo, hbo en wo in het WTC Rotterdam. Met trends en ontwikkelingen voor onderwijs en ICT brengen we onderwijs in beweging. 2 dagen vol met inspiratie om je onderwijs meer op maat aan te bieden. De programmacontouren worden zichtbaar en de eerste keynote is inmiddels bekend.

 • Kom in beweging en dien je sessievoorstel in!

  Nieuws - Om het programma van de SURF Onderwijsdagen goed aan te laten sluiten op het onderwijsveld, zijn we op zoek naar presentatievoorstellen. Dit jaar staat ‘onderwijs in beweging’ centraal. Wij brengen je daarom graag in beweging om je voorstel in te dienen. Dit kon t/m 23 juni 12:00 uur.

 • Dien je presentatievoorstel in voor de SURF Onderwijsdagen

  Nieuws - SURF organiseert op 7 en 8 november 2017 de SURF Onderwijsdagen voor mbo en ho. Je vindt er trends en ontwikkelingen voor onderwijs en ICT om onderwijs meer op maat aan te bieden. Dit jaar staat ‘onderwijs in beweging’ centraal. Heb jij inspirerende ideeën om het onderwijs in beweging te krijgen? Dien uiterlijk 23 juni een presentatievoorstel in.

 • Dé Onderwijsdagen worden de SURF Onderwijsdagen in 2017

  Nieuws - SURF organiseert op 7 & 8 november 2017 de SURF Onderwijsdagen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs (hbo en wo). Kennisnet zal voor het voortgezet onderwijs (vo), primair onderwijs (po) en mbo op ander een moment een evenement organiseren. Vanwege deze wijziging verandert de naam Dé Onderwijsdagen in de SURF Onderwijsdagen.

 • Terugblik: inspiratie en nieuwe inzichten tijdens Dé Onderwijsdagen 2016

  Nieuws - Op 7, 8 en 9 november waren Dé Onderwijsdagen 2016 in het World Trade Center in Rotterdam. In 3 dagen werden ruim 1450 unieke bezoekers geïnspireerd in meer dan 90 interactieve sessies. Bekijk de terugblik en vul de enquête in.

 • Congresdag po en vo: sterke afsluiting van Dé Onderwijsdagen

  Nieuws - Dé Onderwijsdagen 2016 zijn op 9 november afgesloten met de congresdag voor het primair en voortgezet onderwijs. Bezoekers zijn in interactieve presentaties en workshops bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en ICT.