Terugblik SURF Onderwijsdagen dag 2

08 NOV 2017

De dag begon met de lancering van de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie en de uitreiking van de SURF Onderwijsawards 2017. In 3 parallelrondes zijn kennis en ervaringen uitgewisseld op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. Robbie K. Melton sloot de dag af met een intrigerende keynote over Internet of Everything.

Onderwijs in beweging

De Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF overhandigden vandaag tijdens de SURF Onderwijsdagen de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie 2017 aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De organisaties formuleren in de agenda concrete speerpunten voor het versnellen van onderwijsinnovatie.

Uitreiking SURF Onderwijsawards 2017

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de SURF Onderwijsawards uitgereikt aan mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. De winnaars zijn Pieter Cornelissen, Jacco Jasperse, Hester Jelgerhuis (postuum) en Felienne Hermans. Lees meer over de winnaars en bekijk de video's:

Video's van keynotes en innovatiecafé's

Parallelsessies

De ruim 30 sessies die in 3 parallessessierondes plaatsvonden waren verdeeld over 7 thema’s: online en blended onderwijs, digitaal toetsen, learning analytics, digitale leeromgeving, open onderwijsmaterialen, onderwijslogistiek en nieuwe technologieën. De presentaties van deze sessies vind je op Slideshare.  

Blogs van Edubloggers

Vlog

Meer informatie

Laatste wijziging op 15 feb 2018