Sneak preview programma 2018: 20 jaar onderwijsinnovatie met ICT met feestelijk tintje

14 JUN 2018

SURF is druk bezig met het samenstellen van het programma van de SURF Onderwijsdagen. In deze editie staan we stil bij 20 jaar onderwijsinnovatie met ICT: welke ontwikkelingen zijn er geweest? En waar staat onderwijsinnovatie vandaag de dag en wat brengt de toekomst? Een tipje van de sluier van deze feestelijke 20e editie.

20 jaar onderwijsinnovatie met ICT: terugblik, heden en toekomst

In uiteenlopende interactieve sessies blikken we terug, staan we stil bij het heden en kijken we zeker ook naar de toekomst van onderwijsinnovatie met ICT. Nationale en internationale keynotes delen hun visie op onderwijsinnovatie. En verder kun je uitgebreid netwerken met je collega’s uit het onderwijsveld.

Keynotes Laura Herckis en Peter Joosten

We hebben al 2 inspirerende keynotes vastgelegd: Laura Herckis en Peter Joosten. Laura Herckis is als antropoloog verbonden aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Zij vertelt vanuit antropologisch oogpunt over cultuurverandering op de campus door technologie. Peter Joosten, biohacker en DIY-futurist, neemt je mee in een verhaal over biohacking en de toekomst van het onderwijs. Uiteraard komen nog een aantal keynotes het programma opluisteren. Daarover later meer.

Onderwijsinnovatie in de versnelling

De Vereniging Hogescholen, VSNU en SURF hebben vorig jaar op de SURF Onderwijsdagen de Versnellingsagenda onderwijsinnovatie gepresenteerd. De kern: hoe bundelen we de krachten om onze gedeelde ambities in onderwijsinnovatie met ICT versneld te realiseren? De Versnellingsagenda is inmiddels uitgewerkt in het Versnellingsplan: een 4-jarig programma waarin universiteiten en hogescholen in 8 zones werken aan versnelling van onderwijsinnovatie met ICT. Dit jaar hoor je op de SURF Onderwijsdagen hoe we in 2019 van start gaan en wie erbij betrokken zijn. Je kunt ook meedoen met interactieve sessies over het Versnellingsplan.

Uitreiking SURF Onderwijsawards 2018

Tijdens een feestelijk diner op dinsdagavond 6 november worden de SURF Onderwijsawards uitgereikt. De awards zijn bedoeld voor bestuurders, ICT-specialisten, onderwijsadviseurs, docenten en studenten die zich inzetten om het onderwijs te vernieuwen met ICT en het daarmee naar een hoger plan tillen. Val jij in een van bovenstaande categorieën en doe jij een onderscheidend project op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT? Meld je dan uiterlijk 29 juni 2018 aan en maak kans op een award!

En verder

Kun je deze 20e editie:

  • Uitgebreid kennismaken met partners die met hun onderwijsproducten op verschillende manieren bijdragen aan onderwijsinnovatie
  • Terugblikken op 20 jaar onderwijsinnovatie in woord en beeld, jezelf vastleggen op de gevoelige plaat en in de versnelling gaan
  • De nieuwe locatie bewonderen. Bekijk de vlog!

Inschrijven

Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor de 20e editie van de SURF Onderwijsdagen. Tot en met 15 oktober kun je gebruikmaken van de vroegboekkorting. Je betaalt dan 225 euro voor een dag en 400 euro voor 2 dagen. Het diner op dinsdagavond 6 november kost 50 euro.

Meer informatie

Laatste wijziging op 14 jun 2018